/**/

ja_mageia

 • Narrow screen resolution
 • Wide screen resolution
 • Decrease font size
 • Default font size
 • Increase font size
Home Alles over letselschade Welk type ongeval Huis-, tuin- en keukenongeval
Huis-, tuin- en keukenongeval

U heeft letsel door een huis-, tuin- en keukenongeval

Vele ongevallen gebeuren in en om het huis. Denkt u hierbij aan het vallen van de trap, het in je hand knippen of snijden maar ook een kindje die de chloorbus te pakken heeft gekregen met alle gevolgen van dien. In vele gevallen gaat het om een zogenaamde ongelukkige samenloop van omstandigheden waar niemand een verwijt te maken valt. In andere gevallen kan dit wel of kunnen namens het gewonde kindje de ouders aansprakelijk gesteld worden. Dit is zeer specialistische kennis en u doet er goed aan om bij een afwijzing door uw eigen expert er zeker van te zijn, dat dit een expert is op het gebied van de personenschade.

De aansprakelijkheid is dus nog niet erkend?

Het is verstandig om uw expert de volgende vragen te stellen:

 1. Wat is de kans dat de aansprakelijkheid binnen een paar weken alsnog erkend zal worden?
 2. Kunt u mij precies uitleggen wat het probleem is en wat wij hieraan kunnen doen?
 3. Is er politie bij het ongeval geweest? Verkrijg dan het proces-verbaal
 4. Is er een ambulance ter plaatse geweest? Kijk dan of de ambulancemedewerkers iets relevants kunnen zeggen over hetgeen gebeurd is  c.q. hoe zij het slachtoffer aantroffen
 5. Zijn er stille getuigen zoals voorwerpen die duidelijkheid kunnen verschaffen? Maak gelijk foto's van de plaats van het ongeval
 6. Zijn er andere getuigen die iets zinnigs kunnen verklaren? Neem deze verklaringen zo spoedig mogelijk op.
 7. Gaat u mij een rekening sturen als de aansprakelijkheid op de lange termijn niet rondkomt?

Als de kans reƫel is dat binnen korte tijd de aansprakelijkheid erkend zal worden, dan is het overbodig om een no cure no pay contract af te sluiten.

Duurt het allemaal heel lang en moet uw expert veel tijd, energie of kosten in uw zaak stoppen, dan zult u aanvullende afspraken moeten maken. No cure no pay is dan een optie maar het is vaak goedkoper om bijvoorbeeld een laagtarief af te spreken als er geen succes is. U betaalt uw expert dan een minimale vergoeding als er geen succes is. Hoe hoog dit bedrag is, hangt af van uw onderhandelingsvermogen. Het geheel van tarieven en afspraken hangt allemaal af van de kans of de aansprakelijkheid in uw zaak alsnog erkend zal worden maar ook van de omvang van de schade. Immers voor een gekneusde vinger gaat uw advocaat niemand dagvaarden. Tot slot is het ook de vraag of uw expert wel alles uit de kast heeft gehaald om de zaak rond te krijgen. Is dat niet zo, dan zou het vreemd zijn als u toch zijn volledig loon moet betalen.

Tijdelijk no cure no pay of een gedifferentieerd tarief is ook mogelijk. Kijk eens onder het kopje:
Zo zou no cure no pay moeten werken om een paar voorbeelden te zien.