/**/

ja_mageia

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Home Alles over letselschade Welk type ongeval Een verkeersongeval
Een verkeersongeval

U heeft een verkeersongeval gehad.

Stel u wordt aangereden door een automobilist en er ontstaat letselschade, dan kunt u de WAM-verzekeraar van de automobilist die uw ongeval heeft veroorzaakt, aanspreken.

De aansprakelijkheid is nog niet erkend?

Het is verstandig om uw expert de volgende vragen te stellen:

  1. Wat is de kans dat de aansprakelijkheid binnen een paar weken alsnog erkend zal worden?
  2. Kunt u mij precies uitleggen wat het probleem is en wat wij hieraan kunnen doen?
  3. Heeft u het proces verbaal van de politie binnen en wat kunt u hieruit afleiden?
  4. Is het verstandig om een aanvullend onderzoek te doen bijv. een ongevallenanalyze, of het inhuren van een verkeersdeskundige e.d.
  5. Gaat u mij een rekening sturen als de aansprakelijkheid op de lange termijn niet rond komt?

Als de kans reƫel is dat binnen korte tijd de aansprakelijkheid erkend zal worden dan is het overbodig om een no cure no pay contract af te sluiten.

Duurt het allemaal heel lang en moet uw expert veel tijd,energie of kosten in uw zaak stoppen dan zult u aanvullende afspraken moeten maken. No cure no pay is dan een optie maar het is vaak goedkoper om bijv. een laagtarief af te spreken als er geen succes is. U betaalt uw expert dan een minimale vergoeding als er geen succes is. Hoe hoog bedrag is hangt af van uw onderhandelingsvermogen.  Het geheel van tarieven en afspraken hangt allemaal af van de kans of de aansprakelijkheid in uw zaak alsnog erkend zal worden maar ook van de omvang van de schade. Immers voor een gekneusde vinger gaat uw advocaat niemand dagvaarden. Tot slot is het ook de vraag of uw expert wel alles uit de kast heeft gehaald om de zaak rond te krijgen. Is dat niet zo dan zou het vreemd zijn als u toch zijn volledig loon moet betalen.

Tijdelijk no cure no pay of een gedifferentieerd tarief is ook mogelijk. Kijk eens onder het kopje: Zo zou no cure no pay moeten werken om een paar voorbeelden te zien.