/**/

ja_mageia

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Home Alles over letselschade Welk letsel heeft u? Ik heb niet-zichtbaar letsel
Ik heb niet-zichtbaar letsel

Uw letsel is aan de buitenkant moeilijk waar te nemen. Denk hierbij aan klachten als:

*een burn-out
*een whiplash
*RSI

Dit betekent dat u van goede huize moet zijn om uw schade te bewijzen omdat de verzekeraar niet zonder slag of stoot zal aannemen dat er een oorzakelijk verband is tussen uw klachten en het ongeval. We noemen dit het medisch oorzakelijke verband oftewel de medische causaliteit.

Ik wil meer weten over medische causaliteit. Hoe zit dit?

Het kan verstandig zijn om uw zaak op no cure no pay uit te besteden. Het hangt helemaal van de zaak af.

Ik wil meer weten over no cure no pay. Wanneer is dit verstandig? Wat zijn de risico's die ik loop?

Het is in ieder geval bij dergelijke zaken belangrijk, dat u bij voortdurende klachten dit ook goed kenbaar maakt bij uw behandelende artsen/psychologen etc. Een medisch dossier is bij dergelijke zaken onmisbaar. Stoer zijn door niet naar de dokter te gaan, helpt u dus niet bepaald bij het verhalen van uw schade. Zorgt u er ook voor dat derden op de hoogte zijn van uw klachten. Denk hierbij aan uw werkgever, vrienden, zakelijke relaties e.d. Deze kunnen desnoods in een latere fase uw klachten en beperkingen bevestigen. Zij kunnen een beeld schetsen van uw vemogen om nog te werken, sporten, werkzaamheden te verrichten in en om het huis, en zijn potentiële getuigen bij het bewijzen van uw schade en het oorzakelijke verband tussen uw klachten, uw uitval en uw schade.

U dient zich bij dergelijke zaken goed te realiseren, dat de door u ingeschakelde hulppersonen mogelijk niet door de verzekeraar worden betaald. Nu uw letsel moeilijk objectiveerbaar is, zien we geregeld dat de verzekeraar moeilijk doet over het vergoeden van de buitengerechtelijke kosten. Realiseert u zich dat u dus mogelijk zelf een deel van de nota van uw advocaat of expert zal moeten betalen. Het is dan ook van groot belang om tussentijds goed op de hoogte te blijven of de nota van uw belangenbehartiger wel wordt betaald en u dient op voorhand ook over dit aspect goede afspraken te maken. Het kan een overweging zijn om al in deze fase een no cure no pay overeenkomst te overwegen.

Ik wil meer weten over een contract op uurbasis met een advocaat of een expert. Wat betekent dit voor mij?